Blog

Varicele – ce sunt, cum le tratăm, care este cel mai bun medic pentru această afecțiune?

Varicele – ce sunt, cum le tratăm, care este cel mai bun medic pentru această afecțiune?

1 din 5 români suferă de varice şi, din păcate, foarte puţini apelează la ajutor de specialitate atunci când apar primele simptome ale bolii

 

Varicele sunt dilatații ale sistemului venos superficial de la nivelul membrelor inferioare ce apar ca niște umflături locale datorate acumulării de lichid sub piele, de culoare albăstruie, în special pe fața internă a piciorului și pe cea posterioară a gambelor.

Din cauza faptului că sângele venos nu poate fi drenat corespunzător și stagnează în aceste vene, in timp, apar simptome supărătoare ca durerea, senzația de greutate, umflarea gambelor și chiar modificări ale pielii ca roșeață sau inflamație.

Operația de varice prin radiofrecvență

Înainte de intervenția propriu-zisă, medicul realizează cartografierea venelor superficiale, apoi ecografia. Urmează operația de varice prin radiofrecventă, care decurge astfel: printr-o puncție de câțiva milimetri se introduce un cateter în venă. Ulterior, în țesutul din jurul venei se infiltrează soluție anestezică, pentru a izola vena. Cateterul eliberează energie de radiofrecventă, care produce contracția fibrelor de colagen, fibrozarea și închiderea venei.

 

Beneficiile aceste operații:

  • Riscul recidivei este cu mult scăzut
  •  Recuperarea rapidă
  •  Dureri postoperatorii mai mici și un risc al complicațiilor foarte scăzut
  •  Nu necesită anestezie generală
  •  Nu presupune incizii, nu rămân cicatrici sau hematoame

 

Dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, cu competență în ecografie generală și supraspecializare în flebologie, este unul dintre cei mai reputați medici români în această supraspecializare, cu peste 1300 de intervenții chirurgicale pe an, expert european în flebologie și trainer în tehnici minim-invazive pentru tratarea afecțiunilor sistemului venos.

Dr. Feodor oferă consulatii în clinica Intermedicas în fiecare VINERI, în intervalul orar 17 – 20.

Programări la telefon 021 222 1370 sau email office@intermedicas.com

 

Distribuie:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone
Inapoi la articole