Blog

(VIDEO) Diagnosticarea varicelor

(VIDEO) Diagnosticarea varicelor

Varicele reprezintă una dintre cele mai întâlnite boli în lume şi afectează peste jumătate din populaţia adultă, indiferent de sex sau de vârstă.

1 din 5 români suferă de varice şi, din păcate, foarte puţini apelează la ajutor de specialitate atunci când apar primele simptome ale bolii.

Debutul varicelor este lent şi se manifestă în principal prin disconfort la nivelul gambelor, caracterizat prin uşoare amorţeli, furnicături, înţepături, crampe şi o senzaţie de picioare grele. Aceste fenomene apar după statul prelungit în picioare, eforturi fizice mari sau o poziţie şezândă îndelungată. La femei, simptomele pot fi mai grave în perioada ciclului menstrual sau în timpul sarcinii.

Dr. Ana Maria Craioveanu, medic primar radiologie și imagistică medicală, cu competență în ecografie generală, vorbește, în materialul video de mai jos, despre diagnosticarea corectă și completă a varicelor.

Diagnosticarea varicelor

Distribuie:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone
Inapoi la articole