Blog

Campania „Inimi pentru copii” în Mothers and the City

Campania „Inimi pentru copii” în Mothers and the City

În lume, 8 – 10 copii dintr-o mie se nasc cu malformaţii congenitale cardiace. În fiecare an, în România se nasc peste 1.400 de copii cu malformaţii la inimă. Mai puţin de jumătate dintre ei ajung să fie trataţi. Asta în condiţiile în care, dacă ajung să fie operaţi, nouă din zece supravieţuiesc. Mai crud şi mai direct, mai mult de jumătate dintre ei sunt condamnaţi la moarte.

Nu ştiu ce vă spun vouă cifrele astea. În general procentele nu impresionează prea mult. Aşa că am să vă rog să faceţi un exerciţiu de imaginaţie. Gândiţi-vă pentru o secundă ce aţi face dacă aţi afla că fiul/fiica voastră ar primi un asemenea diagnostic. Aţi încerca să îl salvaţi, nu? Pare o misiune imposibilă într-o ţară cu un sistem sanitar care abia se târâie. Aţi încerca să strângeţi bani printr-o campanie umanitară? Ştim cât de greu se realizează asta. Se poate, dar e nevoie de timp şi multe speranţe. Iar în multe cazuri tocmai timpul nu este tocmai un prieten de încredere.

Citeşte mai mult

Distribuie:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone
Inapoi la articole