Blog

Pregătit/ă să salvezi o viață?

Pregătit/ă să salvezi o viață?

În situații de urgență, câteva minute fac diferența dintre viață și moarte. Ce facem mai întâi și, mai ales, cum, într-o astfel de împrejurare? Pornind de la aceste întrebări, dr. Dan Mitrea, fondator Intermedicas, ne-a provocat să învățăm care sunt pașii esențiali pe care îi putem parcurge până la sosirea ambulanței.

Într-o astfel de situație, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să evaluezi starea victimei: este conștientă, respiră, are puls? În aceste cazuri principiul Ascultă-Simte-Observă este critic.

Dacă victima respiră, trebuie așezată în poziția laterală de siguranță, între timp cereți unei persoane să alerteze serviciile de urgență.

În cazul în care victima nu respiră, trebuie să începeți resuscitarea cardio-pulmonară, alternați 30 de compresii și 2 insuflări pe cât de mult puteți.

Alături de dr. Mitrea, cei prezenți au exersat manevrele de resuscitare și au parcurs scenarii tipice.

Pentru că workshop-ul nostru s-a bucurat de un neașteptat succes, va fi reluat în perioada următoare. Vă recomandăm abonarea la newsletter-ul Intermedicas pentru a fi la curent cu toate informațiile [AICI]

Distribuie:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone
Inapoi la articole